• معرفی

رشته علوم و صنایع غذایی به منظور آموزش ،پژوهش و نهادینه نمودن ارتباط با بخش های مختلف صنعت غذا از طریق تربیت نیروهای آموزش دیده و پژوهشگران روز آمد در راستای تامین نیازهای تخصصی در کیفیت فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی محصولات کشاورزی اعم از گیاهی و دامی، جمع ­آوری و تبدیل یا فرآوری مواد اولیه با هدف ایجاد امنیت و سلامت پایدار مواد غذایی کشور می ­باشد. برای رسیدن به این امر مهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در سال 1380 در رشته علوم وصنایع غذایی در مقطع کاردانی شروع به پذیرش دانشجو نمود و در حال حاضر در مقاطع تحصیلی کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش­ های مختلف دانشجو می­ پذیرد.

زمینه های تخصصی فارغ التحصیلان علوم و صنایع غذایی:

  • فرمولاسیون و نوآوری در ساخت محصولات جدید، فرآیند و تجهیزات به منظور ایجاد افزایش ارزش افزوده در زنجیره غذایی
  • آشنایی با مبانی علوم پایه، علوم تخصصی شیمی، بیوشیمی و بیوتکنولوژی مواد غذایی
  •  استفاده بهینه ازضایعات کشاورزی وفرآورده های جانبی واحدهای صنایع غذایی.
  • طراحی کارخانه و واحدهای فرآوری و تبدیل مواد غذایی
  • آشنایی تئوری و عملی با دروس تخصصی فرآیندهای تبدیل، نگهداری و بسته بندی مواد غذایی
  • افزایش تخصص مهارت در زمینه های ایجاد و بهبود کیفیت ایمنی و سلامت مواد غذایی
  • فعالیت ها و پژوهش ها
  • تولید غذاها و نوشیدنی های فرا سودمند
  • بهینه سازی روشهای استخراج ، تولید ترکیبات فراسودمند و غذا دارو از مواد اولیه و ضایعات کشاورزی
  • روشهای خشک کردن مواد غذایی و محصولات فراسودمند
  • استفاده از روشهای میکرو و نانو پوشانی برای حفظ و کاربرد ترکیبات ریز مغذی و افزودنی های طبیعی غذایی
  • بهینه سازی فرمولاسیون و فرآیندهای تولید محصولات  غذایی ومواداولیه جدید
  • استفاده از فرآیندهای بیوتکنولوژی در ایجاد ارزش افزوده بالاتر در محصولات کشاورزی، غذایی و تولید مواد افزودنی طبیعی از محصولات جانبی زنجیره تولید در صنعت
  • طراحی ابزار روشهای نوین برای سنجش سریع ریز آلاینده ها و ریز عناصر در زنجیره غذایی
  • استفاده از دانش های نوین در تولید مواد بسته بندی زیست تخریب پذیر و زیست بسپار به منظور کاربرد نانو فناوری در بسته بندی و فرآوری محصولات غذایی و کشاورزی 
  • توسعه راههای افزایش ایمنی و سلامت مواد غذایی در زنجیره تولید.
  • بهینه سازی محصولات بومی در راستای صنعتی نمودن آنها.
  • کار درزمینه های سیستم های تضمین کیفیت ،ایمنی کیفی و بررسی خطر در بخش های مختلف کشاورزی و صنعتی.
  • تهیه و تولید بیو پلیمرها و بیو سنسورها جهت ارتقای کیفیت و افزایش ماندگاری و نیز دقت تشخیص و شناسایی
  • آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی
  • آزمایشگاه آموزشی صنایع غذایی

 

دروس قابل آموزش و تجهیزات:شیمی تجزیه و مواد غذایی، صنایع شیر و لبنیات ، تکنولوژی روغن ، تکنولوژی روغن های خوراکی، تکنولوژی غلات، صنایع گوشت و شیلات ، صنایع کنسرو سازی، کنترل کیفی، خواص فیزیکی و کاربرد آنزیم ها و روش های نوین آزمایشگاهی  در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری صنایع غذایی در این آزمایشگاه ارائه می گردد. در این آزمایشگاه تجهیزات الک شیکر چوبی و فلزی آرد، آنالایزر شیر، سانتریفیوژ ژربه، PHمتر، رفروکتومتر رومیزی ، آون و ... موجود می باشد.

  • آزمایشگاه تحقیقاتی میکروبیولوژی

 

دروس قابل آموزش و تجهیزات: در این آزمایشگاه کارهای تحقیقاتی و پایان نامه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته صنایع غذایی در بخش میکروبی ارائه می گردد. در این آزمابشگاه تجهیزات انکوباتور، انکوباتور CO2 دار ، بن ماری، هود شیمیایی، PH متر، میکروسکوپ، آون، دستگاه آب مقطر گیری و... موجود می­باشد. همچنین در این آزمایشگاه درس­های تخصصی میکروبیولوژی عمومی، میکروبیولوژی مواد غذایی و میکروبیولوژی صنعتی رشته صنایع غذایی کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه می­گردد.

  • آزمایشگاه تحقیقاتی صنایع غذایی

 

در این آزمایشگاه کارهای تحقیقاتی و پایان نامه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته صنایع غذایی انجام می گردد. همچنین دستگاه های روتاری، سانتریفیوژ یخچال دار ، فلوم فتومتر، PHمتر، آون، کلونجر و.... موجود می باشد.

 

  • کارگاه تخصصی آموزشی، پژوهشی و تولیدی شیر و فرآورده های شیر

 

مهمترین تجهیزات موجود: پاستوریزاسیون و دستگاههای تولید فرآورده های مختلف شیر، دستگاه بسته بندی یک لیتری شیر، سردخانه و تأسیسات سرمایشی و گرمایشی. انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی مرتبط در این کارگاه امکان پذیر است.

  • مقاطع تحصیلی

کارشناسی: علوم و صنایع غذایی

 

کارشناسی ارشد: علوم و صنایع غذایی

 

  دکتری: صنایع غذایی، فناوری مواد غذایی، زیست فناوری مواد غذایی، شیمی مواد غذایی