دوشنبه، 24 شهریور 1399

دیدار هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با نماینده جدید ولی فقیه در استان کردستان

اعضای هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج جهت تبریک و عرض خیر مقدم با نماینده محترم ولی فقیه جدید در استان کردستان دیدار کردند.

در این دیدار پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید ، حجة الاسلام والمسلمین مجید طاهری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد اسلامی استان کردستان ضمن عرض خیر مقدم و تبریک انتصاب حجة الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی ، از حسن انتخاب مقام عظمای ولایت و تشکر از توجه معظم له به استان فرهنگی کردستان قدردانی نمود و اظهار داشت با توجه به سوابق و ارتباط مستقیم حضرتعالی با دانشگاه پیش از انتصاب در کردستان مساعدت و راهنمایی های لازم در جهت پیشبرد اهداف علمی و فرهنگی دانشگاه و توجه به این مهم را از شما خواستاریم.

سپس دکتر جهانشیر امینی دبیر هیات امنا و رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با تبریک انتصاب ایشان و خیر مقدم ، گزارشی از وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان را ارائه نمود. وی عنوان کرد واحد سنندج با قریب به 5500 دانشجوی کارشناسی ، 3000 دانشجوی کارشناسی ارشد و 750 دانشجوی دکترا در رشته های مختلف فعالیت دارد که دانشجویان بین المللی که از کردستان عراق (اقلیم) نیز مشغول به تحصیل هستند.

و نیز مدارس سما با 1350 دانش آموز مقاطع تحصیلی پیش دبستان ، دبستان و متوسطه دوره اول و دوم که خوشبختانه با استقبال خوب مردم مواجه شده اما به دلیل فضای کم فعلا قادر به افزایش دانش آموز نیستیم.

وی اضافه کرد فعالیت 40 الی 45 درصد مردم کردستان کشاورزی است که توجه ویژه ای را میطلبد که واحد سنندج در حوزه علمی با اشتغال 30 نفر عضو هیات علمی ، مزارع گیاهان داروئی ، کشت نهال گل محمدی ، زرشک ، گردو ، انگور و سماق واحد مریوان راه اندازی نموده است. ضمنا بانک ژن ارقام گیاهی نیز مرجعی شناسنامه دار برای استان کردستان است. منطقه کردستان به لحاظ دارا بودن جنگل ها و منابع طبیعی مناسب ، 25 درصد گونه های گیاهی را دارد لذا پرورش زنبور عسل برای اولین بار در دانشگاه راه اندازی شد و تلاش ما برای حفظ ژنتیک گیاهی به صورت علمی و تخصصی میباشد. ضمن آنکه در جهت حفظ پایداری محیط زیست در تلاش هستیم که به انقراض گونه های گیاهی منجر نشود. محصول عسل واحد مریوان نیز به ثمر رسیده که خریداران کردستان عراق (اقلیم) خریدار هر کیلو 6.000.000 ریال میباشند.

در شرکت های دانش بنیان مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی سنندج ، 8 شرکت فعالیت دارند و محصولاتی را نیز تولید نموده اند که در مرحله بازاریابی و فروش و صادرات محصولات خود هستند.

سرای نوآوری مدیریت کارآفرینی (در حوزه گردشگری و صنایع دستی) در حال راه اندازی است.

در رشته های علوم پزشکی پرستاری و مامائی نیز از دیگر رشته های استانی است و رشته های کارادنی اتاق عمل و چند رشته دیگر در حال ارائه است که میتواند اقلیم کردستان را پوشش دهد.

در بخش علوم انسانی و تحصیلات تکمیلی پروژه های تحقیقاتی به گونه ای ست که در جهت رفع مشکلات مردم و تلاش برای مرتفع نمودن آسیب های اجتماعی باشد.

دکتر امینی افزود تلاش میکنیم با دستگاه های اجرائی ارتباط خوبی داشته باشیم و اهتمام داریم در جهت منافع دانشگاه از یک سو و منافع سایر دستگاه ها نیز از سوی دیگر در نظر گرفته شود چرا که همه در بدنه کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی هستیم. در نهایت تلاش برای مرتفع نمودن دغدغه های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و کیان دانشگاه هستیم.

دکتر امینی در خاتمه گزارش از خدمات ده ساله آیت الله شاهرودی نماینده سابق ولی فقیه در استان کردستان که در مسائل علمی فرهنگی و سایر موارد دانشگاه را یاری نمود تشکر و قدردانی نموده و عنوان کرد انتظار مساعدت و کمک حضرتعالی را خواستاریم و از حسن تدبیر مقام معظم رهبری نیز در جهت انتصاب جنابعالی سپاسگزاریم.

در ادامه حجة الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی ضمن تشکر از اعضای هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج عنوان کردند دانشگاه ها سه ماموریت دارند :

1. پژوهش
  2. آموزش
  3. فرهنگ

دانشگاه ها باید از این ماموریت غفلت نکنند ، کار ما هم فرهنگیست و با مشورت نهاد رهبری و به صورت غیر مستقیم با دانشگاه در ارتباط خواهیم بود. ماموریتی که مقام معظم رهبری به ما محول فرموده اند فرهنگیست. ان شاالله با روسای دانشگاه ها جلساتی را خواهیم داشت. مقام معظم رهبری میفرمایند دانشگاه باید امثال چمران ها را پرورش دهند و دانش آموختگان مانند ایشان از دانشگاه خارج شوند (با اخلاص ، بسیجی ، فرهنگی و در کل دانشمند بود). با توجه به مشکلات اقتصادی و... اعجاز هم نمیتوانیم انجام دهیم.

ایشان افزودند در سالیانی که در دانشگاه ها کار کرده ام چه در دانشگاه شهید بهشتی و چه در سیستان و بلوچستان تلاش شبانه روزی داشته ایم تا کار شایسته فرهنگی در دانشگاه انجام پذیرد. ارتباط با دانشگاه برای رفع مشکلات جواب میدهد. تمسک به این روایت امام رضا (ع) "مردم اگر حسن های ما را بدانند بیشتر به طرف ما جذب میشوند" مردم هم باید به ما اعتماد کنند. کیفیت را فدای کمیت نکنیم. پیشرفت و تحول باید باشد. علم باید طوری باشد که دانشجو علاقمند به آن باشد همانگونه که خواجه نصیرالدین طوسی میگوید "اینَ الْمُلوک وَ ابْناءُ الْمُلوک مِنْ هذِهِ اللَّذَّةِ (پادشاهان و شاهزادگان کجایند که بیایند ببینند لذتی‌ که الان من احساس می ‌کنم بیشتر است یا لذت هایی که آنها از امور حسی برده‌ اند)" علم حیثیت خود را دارد و کلمه علما مختص روحانیان نیست بلکه مشمول تمام علوم است و موضوعیت دارد. به قول آیت الله بروجردی "تو همه خودت را به علم بده تا علم ذره ای از خودش را به تو دهد". پژوهش هم اهمیت خاص خود را دارد که باید توجه ویژه ای به آن شود. در بخش ارتباط با صنعت پارک علم و فناوری و مرکز رشد واحدهای فناور نیز توجه خاص را میطلبند.

ایشان ضمن تشکر مجدد آرزوی پیشرفت علمی تمام جامعه کشور بویژه جامعه علمی استان کردستان را از خداوند متعال خواستار شدند.

در پایان این دیدار با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد خاتمه یافت.

روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان