پنج‌شنبه، 25 مرداد 1397

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی: هیچ اختلافی بین فِرق و مذاهب اسلامی وجود ندارد

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد:‌ هیچ اختلافی بین فرق و مذاهب اسلامی نداریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از سنندج؛ آیت‌الله محسن اراکی در نخستین همایش تقریب مذاهب اسلامی، فرصت‌ها و چشم‌انداز آینده که با همت و هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و مرکز بزرگ اسلامی استان کردستان و حضور نماینده ولی فقیه در کردستان، علمای برجسته اهل سنت و روحانیان اهل تشیع برگزار شد، گفت: «مسئله وحدت جامعه اسلامی، نه یک تاکتیک و استراتژیک بلکه براساس منابع دینی ما، هویت امت اسلامی و هویت پیامبر گرامی اسلام(ص) است.»

وی با بیان اینکه هویت همه ما در گرو وحدت است، افزود: «اگر جامعه اسلامی دچار پراکندگی شد، نخستین نشانه آن این است که امت اسلامی دچار تفرقه، کینه و دشمنی و از رحمت الهی دور شده‌اند و عذاب الهی دامن‌گیر آنها شده است.»

اراکی با بیان اینکه رحمت الهی دوگونه است، تصریح کرد: «نخست، رحمت گسترده‌ای یا ابتدایی که بدون استحقاق و طلب بر همه موجودات نازل و گسترده می‌شود و از رحمت دوم الهی به‌ عنوان رحمت بعد طلب، رحمت موصله و رحمت هادیه تعبیر شده که خاص مؤمنان، اهل ایمان و مقرون با صلوات الهی است.»

وی با بیان اینکه رحمت موصله، رحمت رساننده به هدف و با رحمت نور و هدایت همراه است، اضافه کرد: «جامعه بشر همواره دچار اختلاف هستند مگر زمانی‌که مشمول رحمت الهی شوند.»

اراکی افزود: «رحمت الهی آنقدر عجیب، گسترده، کارساز و انسان‌ساز است که از دل این رحمت الهی، جامعه باتقوا، پاک و مطهر بیرون می‌آید و جامعه بشر را رشد می‌دهد.»

وی با توجه به فرموده خداوند اظهار کرد: «رحمت مکتوبه شامل همه مخلوقات می‌شود و ویژه امت محمد(ص) است و رحمتی نیست که از امت جدا شود.»

مقام معظم رهبری پشت پرده سخن به ظاهر شیرین دشمن را کامل می‌بینند

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: «رحمت خاص و مکتوبه، سرسپردگی از فرمان و دین خدا و پیروی از حضرت رسول(ص) می‌خواهد و اگر به این سمت گام بردایم سبب می‌شود که با بصیرت به مسائل نگاه کرده و از پشت پرده‌ها با خبر و توطئه‌ها و نقشه‌های دشمنان را می‌بینیم.»

وی با بیان اینکه هیچ اختلافی بین فرق و مذاهب اسلامی نداریم با توجه به منویات رهبر فرزانه انقلاب، افزود: «اینکه مقام معظم رهبری می‌فرمایند که ما «نمی‌توانیم و به مصلحت ما نیست که با دشمن مذاکره کنیم» چون پشت پرده سخن به ظاهر شیرین دشمن را کامل می‌بینند و این همان بصیرت و رحمت خاص الهی است.»

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر اینکه باید همه جوامع اسلامی یکدل، متحد و از دستورات خداوند و حضرت رسول اکرم(ص) تبعیت کنند، خاطرنشان کرد: «امتی که از امام جاهل و ستمگر پیروی کنند، شامل رحمت الهی نمی‌شوند.»

وی پیروی از امام عادل را ملاک سعادت جامعه بیان کرد و گفت: «آنچه که ملاک سعادت جامعه می‌شود «فقه جمعی، اجتماعی و کلان» است و اساس آن نیز یک حکم وحدت و اتحاد کلمه تحت امر امام عادل است.»

اراکی تصریح کرد: «امیدوارم رحمت خاص الهی شامل همه امت مسلمان شود و دل‌های مؤمنان به یکدیگر نزدیک‌تر شود و دشمنان نابود شوند.»