یکشنبه، 3 تیر 1397

تغییر زمان برگزاری نخستین همایش ملی گروس شناسی

دکتر سیدمحمد شیخ احمدی دبیرعلمی نخستین همایش ملی گروس شناسی اعلام کرد که با توجه به درخواست های مکرر محققان و پژوهشگران جهت تدوین مقالات علمی در ایام تعطیلات تابستان،  برگزاری این  همایش دو ماه به تعویق افتاد و با تصمیم کمیته علمی، همایش در روزهای چهارشنبه 14 و پنج شنبه 15 شهریور امسال در شهر بیجار -مرکز منطقه گروس- برگزار خواهد شد. وی همچنین از تمدید مهلت ارسال مقالات تا 20مرداد خبر داد و گفت نتیجه داوری مقالاتی که از طریق سایت http://research.iausdj.ac.ir  تا پایان خرداد به دبیرخانه همایش ارسال شده است تا پایان تیر ماه اعلام خواهد شد و نتیجه داوری سایر مقالات نیز تا پایان مردادماه اعلام خواهد شد.

دبیرعلمی نخستین همایش ملی گروس شناسی اظهار امیدواری کرد که محققان علاقمند به تحقیق در حوزه گروس شناسی بتوانند در فرصت باقیمانده، مقالات پژوهشی خود را در یکی از موضوعات محورهای پنجگانه همایش تدوین و به دبیرخانه همایش ارسال کنند.

شیخ احمدی همچنین خبر داد که دانشگاه  تهران، دانشگاه بوعلی سینا همدان،  دانشگاه کردستان  و دو انجمن علمی معتبر زیر مجموعه وزارت علوم یعنی انجمن ایرانی تاریخ  و انجمن ایرانی تاریخ اسلام حمایت خود را از این همایش اعلام نموده اند.همچنین بنیاد ایران شناسی و پژوهشکده فرهنگ،هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این همایش حمایت کرده اند.  وی گفت با پیگیری های انجام شده، نخستین همایش ملی گروس شناسی با کداختصاصی 97180-61203 در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام( isc) ثبت شده است و مقالات پذیرفته شده در همایش در این پایگاه علمی و سایر سایت های علمی معتبر کشور نمایه خواهند شد.

لازم به ذکر است که محورهاي پنجگانه  نخستین همايش ملی گروس شناسی عبارتند از:

الف-تاریخ و باستان شناسی: گروس در دوره های مختلف تاریخی- نقش گروس در تاریخ سیاسی-اجتماعی کردستان ایران- مفاخر گروس- مطالعات و کاوشهای باستان شناسی.

ب- فرهنگی: هنر و معماری- صنایع دستی: فرش بیجار و برند سازی جهانی- گویش گروسی- اماکن مذهبی و زیارت گاهها- دین و دیانت؛ جلوه های همبستگی در گروس-فرهنگ ، فولکلور و ادبیات عامه- قابلیت ها وظرفیت های گردشگری- راهکارهای توسعه فرهنگی

ج- اجتماعی: اقشار و طبقات اجتماعی- مردم شناسی- سبک زندگی- آسیب شناسی پدیده مهاجرت و کاهش جمعیت در منطقه‌ گروس- راهکارهای توسعه اجتماعی.

د: محیط زیست و جغرافیا: کوه ها و دشت ها-اقلیم- حیات وحش و مناطق حفاظت شده-آب- ظرفیت ها و تهدیدهای زیست محیطی.

ه- اقتصادی: بازار و تجارت- اقتصاد کشاورزی-  اقتصاد دام - صنایع و معادن - راهکارهای توسعه اقتصادی منطقه.

این همایش توسط مرکز تحقیقات کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار خواهد شد.